Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

JADŁOSPIS

14.07.2025 – 18.07.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 14.07.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Płatki kukurydziane  na mleku,  pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka z kurczaka,  ogórek, pomidor herbata z cytryną i miodem.

OBIAD; Zupa ogórkowa (seler, mleko)

Kurczak w sosie peperonata (pszenica, mleko, seler), kasza bulgur, kompot.

PODWIECZOREK; Jogurt naturalny z borówkami (mleko).

 

WTOREK  15.07.2025

 

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko),  ser żółty (jaja, mleko), kiełbaski na ciepło, keczup, rzodkiewka, kakao (mleko).

OBIAD; Fasolka po bretońsku (pszenica)

Bułka pszenna, kompot, pomarańcz.

PODWIECZOREK; Ciastka zbożowe z bakaliami(pszenica, owies, orzechy), jabłko, Kawa zbożowa (mleko).

 

ŚRODA  16.07.2025

                                  

ŚNIADANIE; Rogal pszenny (pszenica), masło (mleko), ser twarogowy (mleko), dżem truskawkowy, herbata.

OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem (seler, pszenica, mleko)

Indyk  w sosie własnym (mleko, pszenica), ziemniaki, bukiet warzyw,  kompot.

PODWIECZOREK; Drożdżówka z serem (mleko, pszenica), herbata, mandarynka.

 

CZWARTEK 17.06.2025

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, papryka, rzodkiewka, jajko gotowane,  kakao (mleko).

OBIAD; Zupa zacierkowa (pszenica, seler)

Filet z kurczaka panierowany (jaja, pszenica), ziemniaki, mizeria, kompot, mus owocowy.

PODWIECZOREK; Babka biszkoptowa (pszenica, jaja, mleko), kakao (mleko).

 

PIĄTEK  18.06.2025

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko)pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, kanapka z jajkiem (jaja), ser żółty (mleko) ogórek zielony,  herbata z cytryną.

OBIAD; Kapuśniak z ziemniakami (seler)

Filet rybny panierowany (pszenica, miruna, jaja), surówka wielowarzywna,  ziemniaki,  kompot, śliwka.

PODWIECZOREK; Jogurt grecki z miodem i truskawkami(mleko).

 

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:11143